Kanelknuter
Ingredienser:
1 kg hvetemel
5 dl helmelk
150 g sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme. (gjerne nymalte frø!)
1 egg
50 g fersk gjær (du kan evt. bruke tørrgjær)
150 g meierismør
Fyll:
150 g meierismør
2 ss kanel
125 g sukker
Slik gjør du det:
Ha alle ingrediensene unntatt smør i en miksmaster, og kjør på lav fart i 15 minutter.
Tilsett kaldt smør i små terninger, og kjør videre på lav fart i 15 minutter.
Ha deigen over i en bolle, dekk med plastfolie og la heve i 1,5 time.
Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40x50 cm.
Smør ut smøret utover det hele, dryss på kanel og sukker. Gni blandingen utover etterpå, slik at den holder seg på plass etterhvert.
Brett 1/3 v deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som allerede er dobbel. Kjevle dette ut til ca. 30 x 50-60 cm.
Del leiven i 16 på tvers.
Tvinn en og en strimmel, og surr deretter rundt 2 fingre, og ptt enden i midten.
La de etterheve i ca. 1 time.
Stek på 200 grader i 15-20 minutter, følg med, varierer fra ovn til ovn.
1 kg hvetemel
5 dl helmelk
150 g sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme. (gjerne nymalte frø!)
1 egg
50 g fersk gjær (du kan evt. bruke tørrgjær)
150 g meierismør
Fyll:
150 g meierismør
2 ss kanel
125 g sukker
Slik gjør du det:
Ha alle ingrediensene unntatt smør i en miksmaster, og kjør på lav fart i 15 minutter.
Tilsett kaldt smør i små terninger, og kjør videre på lav fart i 15 minutter.
Ha deigen over i en bolle, dekk med plastfolie og la heve i 1,5 time.
Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40x50 cm.
Smør ut smøret utover det hele, dryss på kanel og sukker. Gni blandingen utover etterpå, slik at den holder seg på plass etterhvert.
Brett 1/3 v deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som allerede er dobbel. Kjevle dette ut til ca. 30 x 50-60 cm.
Del leiven i 16 på tvers.
Tvinn en og en strimmel, og surr deretter rundt 2 fingre, og ptt enden i midten.
La de etterheve i ca. 1 time.
Stek på 200 grader i 15-20 minutter, følg med, varierer fra ovn til ovn.
Kommentarer
Legg inn en kommentar