Beste Toscakaken jeg har smakt - fra Opsand Gård på Stange




Takk til Ingeborg Opsand for smaksopplevelse og oppskrift.

3 egg
3 dl sukker
piskes til eggedosis

bland i:
75 gram smeltet meierismør
1 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

has i rundform og stekes ca 160 grader midt i ovnen, ca 30-40 min. (+/-).


Fyll:
200 gram hakkede mandler (foodproccesor)
200 gram sukker (2dl)
4 ss hvetemel
4 ss fløte/melk (+)
200 gram meierismør.
Alt dette has i en kjele, rør om og la massen koke opp. Rør hele tiden og bruk svak varme til å begynne med.
Denne mandelmassen has over kaken etter den er stekt og settes inn i ovnene igjen ca 10 min, til den en gyllen på toppen.
Varmen kan skrus opp litt ekstra.

Skal det bli helt fantastisk kjøper du deg en Tokajer på Polet. Smaker helt rått sammen!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør