Verdens beste brød (ligner på Andreas Viestad sitt jerngrytebrød)




Ingredienser:
300 g hvetemel, semolina, eller annet fint mel
125 g grovt mel. Fritt valg. Man kan og bruke bare grovt mel, da får du et meget sundt men fast og lite luftig brød.
2 ts salt
1/2 ts tørrgjær
3,5-4,5 dl kaldt vann. (kommer an på hvor gammelt melet ditt er, ferskt mel, mindre vann. Deigen skal uansett være veldig fuktig og løs)

Rør sammen det tørre, ha i vann. Dekk til, la det stå på kjøkkenbenken (uten trekk) i 12-24 timer.

Sett stekeovnen på 240 grader, sett en jerngryte eller annen gryte som tåler så sterk varme inn i stekeovnen når den settes på. (f. eks. Röhmertopf - leirgryte)Vend forsiktig på deigen, ikke for mye, man vil jo gjerne ha den luftig og fin.

Etter en time eller så tar du utgryten av ovnen, strø litt grovt mel i bunnen av gryten, hel deigen forsiktig oppi den varme gryten. Sett på lokk. Rett i ovnen.
Stek i 30 minutter, ta så av lokket og stek videre i 15 minutter.
Når det er ferdig tar du gryten ut, legger brødet på en rist og avkjøler det. Ganske så holdbart brød.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bacalao alà Hellstrøm

Hellstrøms Entrecôte med Hovmestersmør